Aix en Provence

Lämnar Medelhavet och åker vidare nordväst, ca 8 mil. Kommer till en camping mitt ute i ”bushen”, nära en by som heter Peynier. Fantastiskt fint, får en bra plats med skugga. Det är återigen väldigt varmt.
När vi värden Ida ska öppna bommen frågar hon om bilen utanför är vår. Ja, det är den säger Michael men då säger ett engelskt par att nej, den är vår. Nej, säger Michael, den är vår. Det visade sig att vi hade exakt likadana bilar, Dethleffs Magic Edition. Ett sånt sammanträffande!

Tar en buss från byn till Aix de Provence, ca 45 minuter. Vi åker genom byar, industriområden, vackra landskap och motorväg. En väldigt speciell busstur. Ett klokt val att inte åka till Aix de Provence med husbil. Trånga gator, mycket bilar. Var ska man parkera?
Promenerar runt i de turistiska områdena men eftersom det är 33 grader varmt så orkar vi inte så länge. Äter en god lunch på ett av de vackra torgen och tar sen en kaffe/cola innan vi tar bussen tillbaka.
Badar i poolen – underbart.

5 reaktioner till “Aix en Provence

 1. Hej
  Vad gött ni har det!
  Charmen med campingplatser är ju att man aldrig vet vad som väntar men ni verkar ju haft skaplig tur i alla fall:).
  Vart bär det iväg härnäst?
  Här hemma har det regnat av bara fasen, översvämning i Kållered så E6:an var avstängd större delen av onsdagen. Det var köer långt ner mot Fjärås. Idag skall det bli bättre med lite sol men en hel del blåst.
  Ha det fint!
  Lotta

  Gilla

  1. Hej Lotta
   Vi drar nu norr ut förbi Lyon och vi hoppas kunna hitta en plats före Macon. Imorgon skall vi landa på en slottscamping låter gött va.
   Svahnarna

   Gilla

 2. Hej!
  Ni verkar ha en härlig resa även om vädret spelar ett spratt då och då. Ni åker igenom platser som vi också varit i tidigare vilket gör att vi också får oss goa minnen till livs. I Aix-en-provence bodde vi en vecka och minns både härliga torg och smala gator. Vi undvek också att ta bilen in i stan även om den bara var en Citroen C4.
  Vi hoppas på en fortsatt go tur o fortsätter förstås att följa er./Annlouise och Hasse

  Gilla

  1. Trevligt att få lite kommentarer det värmer.
   Idag har vi tagit in på en slotts camping. Fick tipps ett annat par. Här är nog närmare 75 platser. Här skall Anette äta Bouef Borgone de har tom Take away. Snart tar vi oss en cykeltur i omgivningarna. Husbilsliv We Love
   Kramar från Svahnarna

   Gilla

 3. Fantastiskt roligt att följa er. Ni verkar ha det väldigt bra! Det är ju så man vill ha det, tänker jag när jag går till Stadshuset varje dag. Hur länge tänker ni vara iväg? Dvs, när kan man få träffa er irl? Fortsätt njut, det har ni förtjänat!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close