Bilen strular, sen vinfestival

Idag är det ”kördag”, vi räknar med att köra tills vi är framme i Koblenz, ca 64 mil. När vi hade 13 mil kvar la AC:n av och det strömmade ut varm luft. Vi hade stått i många, långa köer i upp till 28 graders värme och AC:n klaradet tydligen inte det. Efter många jobbiga timmar kom vi äntligen fram till en campingplats i Koblenz. Trots att det var ”fullbelagt” fick vi som tur var en plats. Så trötta och oroliga över AC:n förstås.

Dagen efter börjar vi med att ringa vägassistans för att få hjälp med att hitta en verkstad. När vi startar bilen funkar AC:n! så vi kör vidare på vår resa utan att åka till verkstan. När vi kört i ca 5 mil smäller det till i bilen, en gul lampa börjar lysa och det står ”Check engine”. Ve och fasa! Vi står på en motorled och bilen skakar varje gång en husbil eller lastbil kör förbi. Varningstriangel sätts ut, västar tas på. Ringer – återigen – till Vägassistans som tycker att vi kan köra långsamt till nästa avfart, 1-2 km framåt. Det gör vi och ställer oss sedan på en p-plats för samåkare. Packar en väska och förbereder oss på en lång väntan och övernattning på hotell (i några dagar eftersom det är fredag em). Efter ca två timmar kommer en bärgare som genast konstaterar att slangklämman till turbon lossnat, ett vanligt fel på Fiat. Han fixar en ny och vi kan fortsätta färden, lättade och glada.

Planen är en övernattning vid Mosel men det är massor av folk överallt eftersom det är vinfestival. Hittar till slut en fin plats vid en mysig by, Wintrich. Unnar oss att äta på restaurang i byn efter dagens alla vedermödor. God mat, gott vitt vin som vi köper med oss sex flaskor hem av.


Första vinet inköpt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close